033 - 299 00 63 info@rijschoolvermeer.nl
Belangrijk! Les je bij Vermeer? Lees onze preventieve COVID-19 maatregelen! Klik hier

Bromfiets

Over de opleiding

Bromfiets

Vanaf 1 maart 2010 zijn er een aantal zaken veranderd bij het bromfietsrijbewijs. Waar voorheen een theoriecertificaat voldeed om te rijden moet je nu ook een praktijkexamen doen. Dit houdt dus in dat de kandidaat een theoriecertificaat moet halen en pas daarna praktijkexamen mag doen. De kandidaat moet dus ook praktijklessen om voldoende voorbereid te zijn op het examen. Het theoriecertificaat mag je al halen als je 15.5 jaar bent! Het voordeel hier van is dat je al op tijd kan beginnen met de theorie, zodat wij zodra je geslaagd bent gelijk een praktijkexamen kunnen aanvragen, zodat je gelijk op je verjaardag examen kunt doen!

Het praktijkexamen zal op de openbare weg worden afgelegd. Tijdens het onderdeel verkeersdeelneming wordt o.a. beoordeeld of de kandidaat de bromfiets voldoende beheerst en of hij/zij over goede sociale vaardigheden beschikt en of de kandidaat de geleerde theorie in praktijk kan laten zien. Het examen duurt 45 minuten waarvan minimaal 25 minuten rijtijd.

Het theorie-examen blijft hetzelfde, namelijk 50 vragen. Daarvan mag je er 6 fout hebben.

Bij Rijschool Vermeer kun je voor de volgende mogelijkheden kiezen:

• Zelfstudie van de theorie waarbij je zelf de boeken aanschaft (kan bij de rijschool) en zelf via www.cbr.nl je examen aanvraagt. Daarna kun je via de rijschool praktijklessen gaan volgen. Wij hebben daar de beschikking over 5 CBR goedgekeurde bromfietsen met helmen. Je krijgt dan van onze motorinstructeur rijles. Die bereid je dan zo snel en goed mogelijk voor op het praktijkexamen zodat je zo snel mogelijk kan gaan rijden. Wij hebben daarvoor vaste lespakketten inclusief examen. Zie prijzen.

• Een tweede mogelijkheid is om een totaalpakket te nemen. Dat houdt in theorielessen met examen en praktijklessen met examen. Je krijgt dan een theoriecursus die bestaat uit 6 lessen van ongeveer 2 uur, waarbij wij het gehele boek doornemen inclusief examentraining. Zo dat je precies weet hoe het examen gaat verlopen bij het CBR. De cursus wordt in 3 weken gegeven (2 lessen per week) en vindt plaats voor je 16e verjaardag.

Let op! Je kan de cursus al volgen als je 15.5 jaar bent!

• Als je klaar bent met je cursus kunnen we gelijk een praktijkexamen aanvragen, zodra je 16 bent kun je gelijk afrijden!. De theoriecursus is inclusief CBR examen plus de nieuwste theorieboeken inbruikleen van de rijschool. Daarnaast bieden wij een praktijkcursus. De praktijkcursus bestaat uit 5 uur lessen met aansluitend een cbr praktijkexamen, het voordeel van die manier is dat de geleerde stof er nog goed in zit en dat je met 1 dag al klaar bent!! Wij rijden met maximaal 2 personen! Dus altijd volledige aandacht.

Let op! Het is heel belangrijk dat als je snel na je 16e verjaardag wilt rijden, dat je je op tijd aanmeldt voor de cursus. Dat kan al 6 maanden van te voren zodat wij je op tijd kunnen inplannen voor de cursus en het examen.