Skip to content

over de opleiding.

Vanaf 1 maart 2010 zijn er een aantal zaken veranderd bij het bromfietsrijbewijs. Waar voorheen een theoriecertificaat voldeed om te rijden, moet je nu ook op praktijkexamen.
Dit houdt dus in dat je een theoriecertificaat moet halen en pas daarna praktijkexamen mag doen. Je moet dus ook praktijklessen volgen om voldoende voorbereid te zijn op het praktijkexamen. Het theoriecertificaat mag je al halen als je 15.5 jaar bent! Het voordeel hiervan is dat je al op tijd kan beginnen met je theorie. Zodra je geslaagd bent, kunnen wij gelijk een praktijkexamen aanvragen zodat je gelijk op je verjaardag examen kunt doen!

Over het praktijkexamen.

Het praktijkexamen zal op de openbare weg worden afgelegd.
Tijdens het onderdeel verkeersdeelneming wordt o.a. beoordeeld of je de bromfiets voldoende beheerst, over goede sociale vaardigheden beschikt en of je de geleerde theorie in de praktijk kan toepassen.

Het praktijkexamen voor de bromfiets duurt 45 minuten, waarvan minimaal 25 minuten rijtijd. Het theorie-examen blijft hetzelfde, namelijk 50 vragen. Daarvan mag je er 6 fout hebben.

Direct theorie lessen boeken.

Bij rijschool Vermeer kun je voor de volgende
pakketten kiezen.

Pakket 1

€ 375,-

Zelfstudie van de theorie waarbij je zelf de boeken aanschaft (kan bij de rijschool) en zelf via www.cbr.nl je examen aanvraagt. Daarna kun je via de rijschool praktijklessen gaan volgen. Wij hebben de beschikking over 5 CBR goedgekeurde bromfietsen met helmen. Je krijgt dan van onze motorinstructeur rijles. Die bereid je dan zo snel en goed mogelijk voor op het praktijkexamen, zodat je zo snel mogelijk kan gaan rijden. Wij hebben daarvoor vaste lespakketten, inclusief het praktijkexamen. Zie onze prijzen.

Pakket 2

€ 475,-

Een tweede mogelijkheid is om een totaalpakket te nemen. In dit pakket zitten zowel theorie- als praktijklessen, inclusief de examens. Je krijgt een theoriecursus die uit 6 lessen van ongeveer 2 uur bestaat, waarbij wij het gehele boek doornemen. Inclusief examentraining. Zo weet je precies hoe het examen gaat verlopen bij het CBR. De cursus wordt in 3 weken gegeven (2 lessen per week) en vindt plaats voor je 16e verjaardag.

Je kan de cursus al volgen vanaf 15,5 jaar.

Als je klaar bent met je cursus kunnen we gelijk een praktijkexamen aanvragen. Zodra je 16 bent kun je dus gelijk afrijden!

De theoriecursus is inclusief CBR examen plus de nieuwste theorieboeken bruikleen van de rijschool. Daarnaast bieden wij een praktijkcursus. De praktijkcursus bestaat uit 5 uur lessen met aansluitend een CBR praktijkexamen. Het voordeel van deze manier is dat de geleerde stof er nog goed in zit en dat je met 1 dag al klaar bent! Wij rijden met maximaal 2 personen, dus hebben altijd de volledige aandacht.

Let op.

Let op! Wil jij snel na je 16e verjaardag rijden? Dan is het heel belangrijk dat je je op tijd aanmeldt voor de cursus. Dat kan al 6 maanden van tevoren. Zo kunnen wij je op tijd inplannen voor de cursus en het examen.