033 - 299 00 63 info@rijschoolvermeer.nl
Belangrijk! Les je bij Vermeer? Lees onze preventieve COVID-19 maatregelen! Klik hier

Theorie motor

Theorie motor

 Voor je motorrijbewijs heb je een theoriecertificaat nodig voor categorie A.

 Heb je dit certificaat niet, maar wel een geldig Nederlands rijbewijs B, dan mag je wel alvast met de praktijkopleiding beginnen. Je kunt dan je theoriecertificaat tijdens je opleiding halen. Houd er echter wel rekening mee dat je het theoriecertificaat moet halen voor dat je praktijkexamen gaat doen. Je moet het theoriecertificaat dan kunnen laten zien aan de examinator. Tijdens de praktijklessen moet je je rijbewijs B altijd bij je hebben. Ben je niet in het bezit van een B rijbewijs dan moet je altijd je theoriecertificaat voor de motor en een geldig legitimatiebewijs bij je hebben. Sinds 1 april 2004 is het praktijkexamen met de motor veranderd. Het praktijkexamen is gesplitst in 2 examens: voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Het examen voertuigbeheersing mag je doen als je alleen een geldig rijbewijs B hebt, maar bij het examen verkeersdeelneming moet je wel een theoriecertificaat voor de categorie A hebben.

 Om het theoriecertificaat te halen raden wij aan om goed voorbereid naar het examen te gaan. Veel mensen nemen aan dat het theorie-examen voor de motor net zo iets is als het theorie-examen voor de auto, maar dit is helaas niet waar. Het theorie-examen voor de motor gaat niet alleen in op de verkeersregels maar ook specifieke dingen die met de motor te maken hebben, zoals o.a. wegpositie en bochtentechnieken, en vooral de veiligheid. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen, waarvan er minimaal 44 er goed beantwoord moeten worden. Hoewel het merendeel van de vragen nog steeds ja/nee vragen zijn, wordt het percentage meerkeuze en open vragen steeds groter. 

Je kunt op de rijschool eventueel twee boeken aanschaffen, 1 leerboek en een boek met examenvragen. Dit zijn altijd de nieuwste boeken. Theorie voor de motorfiets bestaat bij onze rijschool uit zelfstudie en een examen op het CBR. Mocht je er niet uit komen thuis en heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht en zullen wij ze toelichten. Je kunt je examen zelf reserveren en uiteraard kun je ook via onze rijschool het theorie-examen plannen.

Volgende theoriecursussen:

There are no upcoming events at this time